Amérika - Olahraga & Atletik

Amérika - Olahraga & Atletik

Amérika - Olahraga & Atletik

Hot

Tuesday, January 2, 2018

Amérika - Olahraga & Atletik!

January 02, 2018 1

Dalan kanggo London 2012!
Argentina
Apa sampeyan ngerti- A 105-anggota tim saka Argentina melu ing Olimpiade Panas ing kutha Munich ing Jerman ing awal 1970-an. Negara iki nganggo basa Spanyol sing ana ing 12 olahraga: atletik (10), tinju (7), sepeda (8), equestrian (11), anggar (6), lapangan hockey (18), judo (1) , pelayaran (12), shooting (5), nglangi (6), lan wrestling (3).
Bolivia
Ing pungkasan taun 70-an lan awal 1980-an, pemain tenis Bolivia Mario Martinez ngalahake pemain internasional kaya Mats Wilander (Swedia), Jimmy Arias (USA), Andrés Gómez (Ekuador), lan José Higueras (Spanyol).
Brasil
Apa sampeyan ngerti- Pelompat triple Brasil Adhemar Ferreira da Silva menang telung turnamen Pan American: Buenos Aires '51, Mexico City '55, lan Chicago '59.
Kanada
Apa sampeyan ngerti- Kanada iku salah siji anggota kulawarga paling gedhe lan paling tuwa ing kulawarga Olimpiade.
Kolombia
Ing Bern (Swiss), penembak Kolombia Helmut Bellingrodt nyipta rekor donya anyar ing taun 1974. Senadyan ngilangake rekor sing wis suwe banget, Bellingrodt gagal menang medali Olimpiade ing Summer Olympic taun 1976 ing Montreal, Kanada.
Ecuador
Apa sampeyan ngerti- Perenang Ecuador, Jorge Delgado Panchana, ing pelatih Jack Nelson, mimpin delegasi nasional kanggo Olimpiade Musim Panas XXI ing Montreal, Quebec (Kanada) ing pertengahan 1970-an. Ing Montreal'76, Delgado minangka salah sijining perenang paling apik ing Amerika Latin, bebarengan karo Djan Madruga (Brasil), María del Milagro París (Costa Rica), lan Carlos Berrocal (Puerto Rico). Ing Pan American Games taun 1975 ing Amerika Serikat, piyambakipun dipundamel kapisanan wonten ing 200 meter gaya bebas pria, kanthi medali emas kangge Ekuador. Dheweke dianugerahi Olahragawan Ecuador taun 1976. Delgado mulih saka Guayaquil, minangka pamenang World Championships IV FINA (1982).
Grenada
Apa sampeyan ngerti- Grenada, sawijining pulo sing nganggo basa Inggris ing Karibia, minangka anggota cilik saka kulawarga Olimpiade, bebarengan karo Monaco, Nauru, Tuvalu, lan negara liya.
Peru
Ing taun 1977, tim Peru, dipimpin dening Luisa Fuentes Quijandria-salah sawijine pemain paling apik Benua ing taun 70-an-menangake Piala Wanita Volleyball South American Championship, disusul Brasil (medali perak), Argentina (medali perunggu) , Bolivia, Paraguay, Venezuela, lan Ekuador. Kejawi pikantuk acara internasional, Peru pikantuk hak bersaing wonten ing Piala Donya II ing Tokyo (Jepang) nalika wulan Nopember 1977. Sasampunipun, nalika taun 1979, tim saking Amerika Selatan menang medali perak ing voli wanita ing Pan VIII Amérika Games ing San Juan de Puerto Rico.
Uruguay
Apa sampeyan ngerti- weightlifter Uruguay Sergio Lafuente Rocha mimpin delegasi 23 anggota kanggo Olimpiade ing Barcelona (Spanyol). Ing Eropah, Lafuente rawuh ing papan kaping wolu.
Venezuela
Apa sampeyan ngerti- Ing IX Pan American Games ing Caracas, Venezuela, ing taun 1983, tim negara tuan rumah nggayuh kaping lima, menangake total 73 Pan American medals (12 emas, 26 perak, 35 tembaga), njaba Meksiko lan Argentina.
Alejandro Guevara Onofre: Penulis bebas. Alejandro minangka penulis artikel / esai babagan 220 negara lan dependensi (lan Amerika Serikat uga), saka ekologi, sejarah, pariwisata lan pahlawan nasional kanggo olahraga Olimpiade, hubungan luar negeri, lan satwa liar. Kajaba iku, dheweke wis nerbitake sawetara buku babagan hak-hak wanita, kalebu "Sejarah Wanita ing Amerika" lan "Amerika Terkenal."
Read More